Definita cuvantului prozopografie
PROZOPOGRAFÍE s. f. 1. întocmirea de liste, lucrări, repertorii privitoare la personajele istorice de seamă dintr-o epocă dată. 2. figură de compoziție, descrierea trăsăturilor exterioare, a ținutei unui om sau animal. (< fr. prosopographie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu prozopografie
ACRIDOLOGÍE s. f. parte a entomologiei care studiază lăcustele. (< acrido- + -logie) Vezi definitia »
ENTEROTOMÍE s.f. (Med.) Incizie a peretelui intestinal. [Gen. -iei. / < fr. entérotomie, cf. gr. enteron – intestin, tome – secțiune]. Vezi definitia »
ÍE, ii, s. f. 1. Bluză femeiască caracteristică portului național românesc, confecționată din pânză albă de bumbac, de in sau de borangic și împodobită la gât, la piept și la mâneci cu cusături alese, de obicei în motive geometrice, cu fluturi, cu mărgele etc. 2. Parte a corpului la unele animale, reprezentată printr-o îndoitură a pielii. – Lat. [vestis] linea. Vezi definitia »
GASTROMELÍE s. f. monstruozitate caracterizată prin prezența membrelor atașate de abdomen. (< fr. gastromélie) Vezi definitia »
AMUZÍE1 s. f. pierdere cu caracter patologic a capacității de a reproduce, de a recunoaște o bucată muzicală. (< fr. amusie, lat. amusia) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z