Definita cuvantului radiometeorograf
RADIOMETEOROGRÁF s. n. aparat înregistrator al datelor atmosferice la diferite înălțimi cu ajutorul unei radiosonde. (< germ. Radiometeorograph)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu radiometeorograf
ȘAPIROGRÁF, șapirografe, s. n. Aparat de multiplicat texte sau desene, format dintr-un cilindru acoperit cu o pastă specială, pe care se imprimă prin apăsare textul sau figura care trebuie să fie reproduse; hectograf. – Din germ. Schapirograph. Vezi definitia »
PALATOGRÁF s. n. (fon.) mulaj al palatului pentru palatogramă. (< fr. palatographe) Vezi definitia »
LAF, lafuri, s. n. (Rar; de obicei la pl.) Palavră. ◊ Loc. vb. A ședea, (cu cineva) la lafuri= a pălăvrăgi (cu cineva), a sta (cu cineva) la taifas. ◊ Expr. A tăia frunză verde și lafuri = a spune minciuni. – Din tc. lâf. Vezi definitia »
TELESTEREOGRÁF s. n. aparat pentru transmiterea la distanță a fotografiilor, a desenelor, a textelor etc. imprimate în prealabil pe un film special. (< fr. téléstéréographe) Vezi definitia »
PARAGRÁF s.n. 1. Fragment mic al unui capitol, al unui discurs, al unui articol de lege etc. cuprins într-un alineat. 2. Semnul §, urmat de obicei de cifre, care se pune la începutul textului unui paragraf (1). [< fr. paragraphe, gr. paragraphos]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z