Definita cuvantului rapsodie
RAPSODÍE s. f. 1. (în Grecia antică) episod din poemele homerice, recitat și cântat în public de rapsozi. 2. scriere lirică în versuri, fantezistă și sentimentală, de un colorit pitoresc. ◊ lucrare din fragmente luate din diferite scrieri. 3. piesă instrumentală scrisă pentru pian sau orchestră într-o formă liberă, pe teme folclorice. (< fr. rapsodie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu rapsodie
EFEBOLOGÍE s.f. Studiul modificărilor structurale și funcționale ale vârstei pubertății masculine. [Gen. -iei. / < fr. éphébologie, cf. gr. ephebos – adolescent, logos – studiu]. Vezi definitia »
RADIÁȚIE s.f. Radiere. ♦ Emisiune, răspândire de unde sonore sau electromagnetice; rază. [Gen -iei, var. radiațiune s.f. / cf. fr. radiation, lat. radiatio]. Vezi definitia »
CELIOPATÍE s. f. denumire generică pentru afecțiunile abdominale. (< fr. coeliopathie) Vezi definitia »
expresie utilizata in unele zone din Ardeal cu inteles de„inafara de”„a nu se lua in considerare raportat la ceva precis ”a nu se socotii„ Vezi definitia »
FUNDÁȚIE, fundații, s. f. 1. Element sau ansamblu de elemente de construcție care servește ca suport sau ca bază de susținere a unei construcții, a unui utilaj, a unei mașini etc.; fundament, bază, temelie. ♦ (La pl.) Ramură a tehnicii care se ocupă cu proiectarea și cu executarea fundațiilor. 2. Strat de teren natural pe care se sprijină o construcție cu o bază foarte mare. 3. Instituție cu caracter obștesc căreia, pentru realizarea scopurilor sale, i se afectează un fond special; așezământ. ♦ Fond constituit pentru întreținerea unei activități de interes public. [Var.: fundațiúne s. f.] – Din fr. fondation, lat. fundatio, -onis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z