Definita cuvantului reasigurător
REASIGURĂTÓR, -OÁRE adj., s. m. f. societate de asigurări care preia parțial sau integral riscurile ce depășesc capacitatea de plată a reasiguratului. (< reasigura + -tor)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu reasigurător
GHICITÓR, -OÁRE, ghicitori, -oare, s. m. și f., GHICITOÁRE, ghicitori, s. f. 1. S. m. și f. Persoană care se îndeletnicește cu prezicerea viitorului (II 2). 2. S. f. Specie a literaturii populare, de obicei în versuri, în care se prezintă sub formă metaforică un obiect, o ființă sau un fenomen, cerându-se identificarea acestora prin asocieri logice (II 1); cimilitură. – Ghici + suf. -tor. Vezi definitia »
lăór (-ri), s. m. – Fuior de in sau de cînepă. – Var. lior. Origine îndoielnică. După Tiktin și Scriban din lat. liber (bot.), tratat ca febrisfior, cf. REW 5011. Vezi definitia »
SEMICONDUCTÓR s.n. Material solid care are o rezistență electrică relativ mare în raport cu aceea a metalelor și mai mică în raport cu aceea a substanțelor izolante. [Pl. -oare, (s.m.) -ori. / cf. fr. semi-conducteur]. Vezi definitia »
CONFÍTEOR s.n. Rugăciune catolică în timpul liturghiei sau înainte de împărtășanie. [Pron. -te-or. / < lat. confiteor – eu declar, cuvânt cu care începe această rugăciune]. Vezi definitia »
ALTERNIFLÓR, -Ă adj. (despre plante) cu flori alterne. (< fr. alterniflore) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z