Definita cuvantului reconstrucționism
RECONSTRUCȚIONÍSM s. n. orientare în pedagogia contemporană americană, care susține că esența educației trebuie s-o constituie orientarea tinerilor spre un program de reforme sociale în vederea unei reconstrucții a societății într-un spirit democratic. (< reconstrucție + -/on/ism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu reconstrucționism
PAȘOPTÍSM s. n. Ideologia participanților la Revoluția de la 1848 din țările românești. – Pașopt (= patruzeci și opt) + suf. -ism. Vezi definitia »
SILABÍSM s. n. Sistem de scriere în care fiecare silabă este reprezentată printr-un semn. – Din fr. syllabisme. Vezi definitia »
STAHANOVÍSM s. n. (În fosta U.R.S.S. și sateliții comuniști) Metodă de lucru bazată pe o mai bună exploatare a inițiativelor și a experienței profesionale ale muncitorilor și, în paralel, pe spiritul de emulație, cu scopul de a mări capacitatea de producție. (n. pr. Stahanov + suf. -ism; cf. fr. stakhanovisme, engl. Stakhanovism; v. et. la stahanovist) [TLF, MW] Vezi definitia »
ASTIGMATÍSM s. n. 1. Defect al unor lentile, care face ca razele unui fascicul paralel să nu se întâlnească toate în focar, ci să formeze o pată luminoasă în jurul focarului. 2. Defect al vederii, cauzat de inegalitatea curburii corneei sau a cristalinului. – Fr. astigmatisme (< gr.). Vezi definitia »
vampirísm s. n. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z