Definita cuvantului repartiție
REPARTÍȚIE s. f. repartizare, distribuire. ◊ înscris prin care se repartizează o locuință. ◊ (ec.) repartizare a bunurilor materiale și a forței de muncă în sociatate; (re)distribuire a produselor muncii, moment al reproducției care mijlocește legătura între producție și consum. (< fr. répartition)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu repartiție
ANESTEZÍE, anestezii, s. f. Suprimare temporară a sensibilității corpului sau a unui organ, cu ajutorul unor substanțe medicinale. – Fr. anesthésie (< gr.). Vezi definitia »
PUTREFÁCȚIE s.f. 1. Descompunere a organismelor moarte sau a substanțelor organice; putrezire, putrefiere, putrescență. ◊ Bacterii de putrefacție = grup de bacterii care provoacă fenomenele de descompunere a substanțelor organice. 2. (Fig.) Destrămare, dezagregare morală. [Gen. -iei, var. putrefacțiune s.f. / cf. fr. putréfaction, lat. putrefactio]. Vezi definitia »
FARADOTERAPÍE s.f. Faradizare. [< fr. faradothérapie]. Vezi definitia »
HÓLIE s. f. (În superstiții) Spirit rău, duh necurat. – V. holă. Vezi definitia »
AUTOGRAFÍE s. f. procedeu prin care se reproduce pe o piatră litografică sau pe o hârtie specială un text, un desen etc. ◊ produsul obținut. (< fr. autographie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z