Definita cuvantului resigna
RESIGNÁ vb. refl. a se resemna. (< fr. résigner, lat. resignare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu resigna
DISCIPLINÁ vb. I. tr., refl. A (se) obișnui cu disciplina, cu ordinea. [Cf. fr. discipliner, it. disciplinare, lat. disciplinari]. Vezi definitia »
Una dintre definițiile la cuvantul MAJOR este greșită >> (Muz.; în sintagma) Gamă majoră sau mod major = gamă sau mod care cuprinde cinci tonuri și două semitonuri. – Din fr. majeur. De fapt, majoră este gama în care semitonurile sunt situate între treptele 3-4 și treptele 7-8. Vezi si definitia de la MINOR care este corecta. Si gama minora cuprinde 5 tonuri si 2 semitonuri, dar dispuse intr-o alta ordine. In alta ordine de idei, VA MULTUMESC FOARTE MULT pentru munca Dvs. si pentru instrumentul creat, pe care, marturisesc, il folosesc zilnic cu cea mai mare incredere. Mihai Croitoru Vezi definitia »
CLAXONÁ vb. intr. a semnaliza cu claxonul. (< fr. klaxonner) Vezi definitia »
MÂNÁ, mân, vb. I. Tranz. 1. A dirija mersul unui animal sau, p. ext. al unui vehicul (cu tracțiune animală); a îmboldi, a stimula, a îndemna la mers. ◊ Expr. (Fam.) A mâna porcii la jir = a sforăi în somn. (Fam.) Mână măgaru! = pleacă de aici! ia-o din loc! dă-i drumul! ♦ Fig. (Fam.) A determina pe cineva să facă un anumit lucru, să acționeze într-un anumit fel; a îndemna, a îmboldi. ♦ Intranz. (Pop.) A merge; a zori, a se grăbi. Mâna cât putea de repede. 2. (Pop.) A lua, a duce, a târî cu sine. 3. (Pop.) A trimite pe cineva să se ducă undeva sau să facă ceva. 4. (Pop.) A pune în mișcare; a acționa. – Lat. minari „a amenința”. Vezi definitia »
înfăiná, înfăinéz, vb. I (pop. și înv.) 1. a presăra cu făină, a tăvăli prin făină. 2. (refl.) a se umple de făină. 3. a pudra. 4. (fig.) a bate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z