Definita cuvantului responsorial
RESPONSORIÁL, -Ă I. adj. 1. care are ton, caracter de răspuns. 2. (despre un vers, frază, cuvânt) spus, cântat de public sau de cor ca replică la cele spuse de preot. II. s. n. carte care cuprinde răspunsurile și cântecele liturgice ale credincioșilor. (< it. responsariale)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu responsorial
AMBASADORIÁL, -Ă adj. de ambasador. (< engl. ambassadorial) Vezi definitia »
OCAZIONÁL, -Ă, ocazionali, -e, adj. 1. Care are loc cu prilejul unui anumit eveniment. 2. Care se ivește întâmplător; accidental, de ocazie. ◊ (Adverbial) L-a întâlnit ocazional. [Pr.: -zi-o-] – Din fr. occasionnel. Vezi definitia »
AHMADI-AL ~, oraș în Kuwait, la SE de capitală; 285. mii loc. (1985, cu suburbiile). Mari expl. de petrol (descoperit în 1946). Sediul companiei „Kuwait Oil Co.”. Legat prin conducte cu portul Mina-al-Ahmadi (G. Persic) din apropiere, unde există o mare rafinărie și cu zăcămîntul Burgan. Uzină de desalinizare a apei de mare. Vezi definitia »
INFRASTRUCTURÁL, -Ă, infrastructurali, -e, adj. De infrastructură, al infrastructurii. – Infrastructură + suf. -al (după it. infrastrutturale). Vezi definitia »
papagal, fraier, agarici, coclender Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z