Definita cuvantului ribattuta
RIBATTÚTA s. f. (muz.) tip de tril dintr-o formulă ritmică punctată, accelerată progresiv până la egalizarea valorilor. (< it. ribattuta)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ribattuta
CONTRACTÁ2 vb. I. 1. tr., refl. (Despre mușchi) A (se) strânge, a (se) zgârci. 2. refl. (Despre metale și alte materiale) A-și micșora dimensiunile. [P.i. 3 -tă. / < fr. contracter, cf. lat. contrahere, contractus – a strânge]. Vezi definitia »
DEZINCRUSTÁ vb. I. tr. 1. A curăța depunerile de piatră de pe o căldare de abur sau de pe o mașină termică. 2. A îndepărta unele substanțe care însoțesc celuloza în materia primă fibroasă din care se fabrică hârtia. [< fr. désincruster]. Vezi definitia »
PALPITÁ, palpít, vb. I. Intranz. 1. (Despre inimă) A bate mai puternic, mai rapid decât e normal sau a bate în mod neregulat, din cauza unei emoții, a unui efort, a unei boli; a zvâcni. ♦ (Despre oameni) A fi stăpânit de o emoție puternică, a fi tulburat; a tremura. 2. P. anal. A se mișca ritmic, a se legăna; a tremura, a fremăta; a sclipi ușor și intermitent, a licări, a pâlpâi. 3. Fig. A se manifesta cu putere, a trăi intens; a fremăta, a pulsa, a vibra. – Din fr. palpiter, it. palpitare. Vezi definitia »
CONTÁ vb. intr. 1. a se bizui (pe), a se încrede (în). 2. a avea valoare, însemnătate. 3. a înregistra conturile (1). (< it. contare, fr. compter) Vezi definitia »
DEPLANTÁ vb. tr. 1. a scoate (un copac) dintr-un anumit loc pentru a-l replanta. 2. a dezgropa mine explozive. (< fr. déplanter) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z