Definita cuvantului ricșă
RÍCȘĂ s. f. trăsurică cu două roți, trasă de un om, în unele țări din Orient. (< engl. ricksha, germ. Riksha)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ricșă
CRISTÉLNIȚĂ, cristelnițe, s. f. (În ritualul bisericesc ortodox) Vas mare, de obicei de forma unei cupe, umplut până la jumătate cu apă, în care preotul afundă copilul la botez. – Din sl. krŭstilĩnica. Vezi definitia »
MICROPARTÍCULĂ s. f. particulă materială foarte mică; particulă elementară. (< fr. microparticule) Vezi definitia »
TRÁISTĂ, traiste, s. f. 1. Obiect în formă de sac, confecționat din pânză groasă sau din lână și prevăzut cu o baieră pentru a fi agățat, care servește la transportul sau la păstrarea unor obiecte, mai ales a mâncării; straiță. ◊ Expr. Cu traista în băț, se spune despre cineva care nu are locuință stabilă sau care este foarte sărac. A-i bate (cuiva) vântul în traistă= a fi extrem de sărac. Traistă goală (sau ușoară) = sărăcie. A-i mânca (cuiva) câinii din traistă = a fi prostănac. A prinde (pe cineva) cu rața în traistă = a prinde (pe vinovat) asupra faptului. ♦ Spec. Sac mic de pânză deasă din care se dă hrană cailor. 2. Conținutul unei traiste (1). 3. Compus: traista-ciobanului = plantă erbacee din familia cruciferelor, cu frunze lungi, crestate, dispuse în rozetă, cu flori mici albe și cu fructe triunghiulare, folosită ca plantă medicinală (Capsella bursa-patoris).Cf. alb. trastë, trajstë. Vezi definitia »
MOCÁNCĂ, mocance, s.f. 1. Soție sau fiică de mocan; femeie originară din Transilvania. 2. (La sg. art.) Numele unui dans popular. Vezi definitia »
LEICULÍȚĂ, leiculițe, s. f. (Pop.) Leicuță1Leică1 + suf. -uliță. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z