Definita cuvantului rostral
ROSTRÁL, -Ă adj. 1. în forma rostrului (1) unei nave. 2. coloană ~ă = coloană ornată cu vârfuri de nave sculptate în piatră. (< fr. rostral, lat. rostralis)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu rostral
MATUTINÁL, -Ă adj. (Rar) De dimineață; matinal; matutin. [Cf. lat. bis. matutinalis, fr. matutinal]. Vezi definitia »
SUPERFICIÁL, -Ă adj. (și adv.) care există numai la suprafață, fără să pătrundă în adâncime; de la suprafață. ◊ (fig.) care privește și tratează lucrurile cu ușurință, ușuratic; lipsit de adâncime; neesențial. (< fr. superficiel, lat. superficialis) Vezi definitia »
OGIVÁL, -Ă adj. în formă de ogivă. (< fr. ogival) Vezi definitia »
LATERÁL, -Ă adj. 1. de pe o latură, de pe laturi, lăturalnic. ♦ arie ~ă (sau periferică) = zonă situată la periferia teritoriului în care se vorbește un dialect sau o limbă. ◊ (fig.) secundar, îndepărtat, fără legătură directă cu ceva. ♦ gândire ~ă = proces specific gândirii creatoare, urmărind obținerea a cât mai multor variante posibile ale fenomenului cercetat. 2. consoană ~ă (și s. f.) = consoană articulată cu vârful limbii pe palatul tare sau pe alveolele incisivilor superiori, lăsând aerul să se scurgă de o parte și de alta a limbii. (< fr. latéral, lat. lateralis) Vezi definitia »
CONSUBSTANȚIÁL, -Ă adj. Care este alcătuit din aceeași substanță. [Pron. -ți-al. / cf. lat. consubstantialis, fr. consubstantiel]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z