Definita cuvantului rusticiza
RUSTICIZÁ vb. tr., refl. a da, a căpăta caracter rustic. (< engl. rusticize)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu rusticiza
INFORMATIZÁ vb. tr. 1. a folosi informatica în rezolvarea unor probleme. 2. a dota cu mijloace de informatică. (< fr. informatiser) Vezi definitia »
ȘCOLARIZÁ, școlarizez, vb. I. Tranz. A încadra, a atrage în activitatea de școlar, a înscrie la o școală (1). – Din fr. scolariser (după școală și școlar). Vezi definitia »
DEZINSECTIZÁ, dezinsectizéz, vb. I. Tranz. A curăța de insecte dăunătoare o locuință, un spital etc. – Din fr. désinsectiser. Vezi definitia »
CONȘTIENTIZÁ vb. tr., refl. a face să devină, a deveni conștient de scopul, de necesitatea și utilitatea unei activități. (< conștient + -iza) Vezi definitia »
GENERALIZÁ, generalizez, vb. I. 1. Tranz. A da o formulare sau o expresie sintetică mai multor situații particulare care au unele trăsături comune; a extinde mintal însușirile comune unui grup de obiecte sau de fenomene asupra tuturor obiectelor și fenomenelor din clasa respectivă. 2. Tranz. și refl. A face să fie sau a deveni general2; a (se) extinde sfera de aplicare. ♦ Refl. (Despre boli) A se extinde în întregul organ sau organism. ♦ Tranz. A considera (de obicei fără temei) o întâmplare, o situație ca fiind generală. – Din fr. généraliser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z