Definita cuvantului rutier
RUTIÉR, -Ă I. adj. referitor la drumuri, la șosele. ♦ transport ~ = transport făcut pe șosea; tractor ~ = tractor rapid, în general cu roți, folosit în orașe și pe șosele la transportarea remorcilor. II. s. m. ciclist participant la întrecerile sportive care se desfășoară pe șosele. (< fr. routier)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu rutier
COSTIÉR, -Ă, costieri, -e, adj. În (sau din) regiunea coastei (3), în legătură cu țărmul marin. ◊ Navă costieră = navă care face curse de-a lungul coastelor. – Din fr. costière. Vezi definitia »
SUBÍCTER, subictere, s. n. Simptom constând din culoarea ușor gălbuie a pielii și a mucoaselor, care constituie unul dintre semnele de început ale hepatitei. – Din fr. subictère. Vezi definitia »
TERASIÉR, -Ă, terasieri, -e, adj., s. m. 1. Adj. (Care ține) de terasament. 2. S. m. Lucrător la terasament. [Pr.: -si-er] – Din fr. terrassier. Vezi definitia »
BERLINER [bərlinə], Emil (1851-1929), inventator american de origine germană. A inventat un tip de microfon (1877) și un aparat pentru redarea sunetului înregistrat pe placă (gramofon). Vezi definitia »
bíber (bíberi), s. m. – Castor. Germ. Biber (sec. XIX). Se folosește aproape exclusiv cu sensul de „blană de castor”; cf. castor și breb. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z