Definita cuvantului scaner
SCÁNER SCHENĂR/ s. n. 1. aparat de radiografie cu raze X, care permite a obține serii de clișee, în tehnică, medicină etc. pentru o explorare amănunțită; scanograf. 2. tehnică video, unde capetele magnetice sunt fixate pe un tambur a cărui axă este oblică în raport cu banda și care se învârtește cu mare viteză. ◊ sistem de antenă rotitoare. 3. (poligr.) aparat care efectuează automat selecția cvadricromă prin analiza lineară a originalului în culori. (< engl., fr. scanner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu scaner
COROLIFÉR, -Ă adj. (despre flori) cu corolă. (< fr. corollifère) Vezi definitia »
PONTONIÉR s. m. 1. militar care lucrează la construirea pontoanelor pentru o armată. 2. marinar care ajută la manevra de plecare și de sosire a navelor la ponton. (< fr. pontonnier) Vezi definitia »
TRÉIER, treiere, s. n. Treierat. [Pr.: tre-ier] – Din treiera (derivat regresiv). Vezi definitia »
CONVÉIER, conveiere, s. n. 1. Mijloc de transport cu mișcare continuă, format din elemente flexibile de tracțiune (benzi, cabluri, lanțuri etc.) și folosit la deplasarea obiectelor în timpul prelucrării lor; bandă rulantă. 2. (În sintagma) Conveier verde = sistem de organizare a producerii nutrețurilor verzi pentru a se asigura hrănirea continuă a animalelor din primavară până toamna.[Pr.: -ve-ier] – Din engl. conveyer, rus. konveier. Vezi definitia »
cófer (-re), s.n. – 1. Polonic, vas de scos lichide. – 2. Găleată, ciubăr. – Var. șofer, șofei. Săs. Schufel, contaminat cu cofă (Scriban). În Trans., Munt și Olt. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z