Definita cuvantului scaner
SCÁNER SCHENĂR/ s. n. 1. aparat de radiografie cu raze X, care permite a obține serii de clișee, în tehnică, medicină etc. pentru o explorare amănunțită; scanograf. 2. tehnică video, unde capetele magnetice sunt fixate pe un tambur a cărui axă este oblică în raport cu banda și care se învârtește cu mare viteză. ◊ sistem de antenă rotitoare. 3. (poligr.) aparat care efectuează automat selecția cvadricromă prin analiza lineară a originalului în culori. (< engl., fr. scanner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu scaner
HÁMSTER, hamsteri, s. m. Mamifer din familia rozătoarelor, de talia unui șobolan, cu blana de diferite culori; hârciog (Cricetus ericetus). – Din germ. Hamster, engl. hamster. Vezi definitia »
PROTOPREZBÍTER, protoprezbiteri, s. m. Protopop. – Din ngr. protopresvíteros. Vezi definitia »
PRIMICÉR s.m. 1. Cel dintâi dintr-un corp dintr-o grupare (în vechea Romă). 2. Căpetenie a anumitor congregații sau fraternități religioase. [Var. primicier s.m. / < lat. primicerius, cf. fr. primicier]. Vezi definitia »
MEZENTÉR, mezentere, s. n. Foiță a peritoneului care învelește și leagă intestinul de peretele posterior al abdomenului și în care se găsesc vase sangvine și limfatice, nervi și ganglioni limfatici; prapur. – Din lat. mesentherium, fr. mésentère. Vezi definitia »
SPALIÉR s.n. 1. Scară făcută din bare paralele (de lemn) pe care se sprijină plantele agățătoare. 2. Șir de plante sau arbuști cu ramurile tunse, care alcătuiesc un perete de verdeață în lungul unei alei. 3. Aparat de gimnastică în formă de scară, fixat de perete; scară fixă. [Pron. -li-er, pl. -re. / < germ. Spalier, cf. fr. espalier]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z