Definita cuvantului scriptural
SCRIPTURÁL, -Ă adj. referitor la scriitură, la textele scrise. ♦ monedă ~ă = mijloc de plată altul decât biletele de bancă sau piesele monede. (< fr. scriptural)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu scriptural
TAL s.n. Organ vegetativ rudimentar al unor plante criptogame (alge, ciuperci etc.). // (Și în forma talo-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „ramură”. [< fr. thalle, cf. gr. thalos]. Vezi definitia »
BITONÁL, -Ă adj. (muz.) 1. care admite existența simultană a două tonuri. 2. (despre o voce alterată) care rezultă prin formarea simultană a două sunete în laringe. (< fr. bitonal) Vezi definitia »
FICȚIONÁL, -Ă adj. (Rar) Bazat pe ficțiune. [Pron. -ți-o-. / cf. engl. fictional]. Vezi definitia »
FURNÁL, furnale, s. n. 1. Cuptor înalt în formă de turn, folosit pentru obținerea fontei brute prin topirea minereurilor de fier amestecate cu cărbune și cu alte materiale, cu ajutorul combustibililor și fondanților; instalație industrială prevăzută cu un astfel de cuptor. 2. Încărcătură de exploziv introdusă în stânca, zidăria etc. care urmează să fie aruncate în aer. – Cf. fr. fourneau. Vezi definitia »
MANIACÁL, -Ă, maniacali, -e, adj. (Med.) Care se referă la manie (1); caracteristic, propriu pentru manie și pentru maniaci; de maniac. [Pr.: -ni-a-] – Din fr. maniacal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z