Definita cuvantului segregație
SEGREGÁȚIE s. f. 1. segregare (3). ♦ ~ rasială = politică de discriminare constând în separarea unor grupuri de oameni din interiorul aceleiași țări pe criterii de rasă. 2. porțiune neomogenă dintr- un aliaj, prin concentrarea impurităților. (< fr. ségrégation)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu segregație
ALBUMINURÍE s. f. Prezența albuminei în urină (indicând de obicei o boală a rinichilor). – Fr. albuminurie. Vezi definitia »
PROSCRÍE, proscriu, vb. III. Tranz. 1. (În Roma antică) A condamna la moarte (pentru infracțiuni politice) fără forme judiciare, publicând pe o listă numele celui osândit. 2. A lua măsuri represive (privative de libertate) împotriva cuiva, în special pentru motive politice; a îndepărta în mod forțat o persoană din patrie; a exila, a alunga, a izgoni. 3. (Rar) A interzice, a opri. – Din fr. proscrire (după scrie). Vezi definitia »
ACRIBOLOGÍE s. f. 1. folosirea preciziei maxime în cercetarea științifică. 2. precizie în folosirea cuvintelor. (< fr. acribologie) Vezi definitia »
NEUROPATOLOGÍE s. f. Ramură a neurologiei care se ocupă cu studierea bolilor sistemului nervos. [Pr.: ne-u-] – Din fr. neuropathologie. Vezi definitia »
HIPERSIALÍE s.f. (Med.) Creștere anormală a fluxului salivar. [Gen. -iei. / < fr. hypersialie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z