Definita cuvantului napalm
NAPÁLM s. n. Substanță cu aspect gelatinos, compusă din săruri de aluminiu, din acizi grași etc., care, în amestec cu benzina, servește la fabricarea bombelor incendiare. – Din fr., engl. napalm.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu napalm
olm (olmuri), s. n. – Miros, parfum. – Mr. olmu. Origine necunoscută, dar legată de adulmeca și urmă, v. aici. După Scriban se poate presupune un lat. *olmen. Sec. XVI, înv. Vezi definitia »
TEHNOFÍLM s. n. film cu caracter tehnic. (< tehno- + film) Vezi definitia »
PLANFÍLM s.n. Suport semirigid transparent, confecționat din material sintetic neinflamabil, pe care se află o emulsie fotosensibilă. [< germ. Planfilm]. Vezi definitia »
FILM s.n. 1. Peliculă subțire, flexibilă și transparentă, de celuloid, acoperită cu un strat de material fotosensibil, folosită în fotografie, radiografie etc. ♦ Bandă folosită pentru înregistrarea și reproducerea pe ecran a imaginilor; peliculă. 2. Arta cinematografică. ♦ (Fig.) Succesiune de imagini. 3. Strat de fluid întins pe suprafața unui corp solid sau lichid. // (În forma filmo-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) peliculă fotografică”. [Pl. -me, -muri. / < fr., engl. film]. Vezi definitia »
ROLFÍLM s.n. Peliculă fotografică în formă de bandă, care se rulează pe un mosor de lemn sau de material plastic. [< germ. Rollfilm, fr. rollfilm]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z