Definita cuvantului serpentar
SERPENTÁR s. m. pasăre răpitoare de zi din Africa, care se hrănește cu șerpi; secretar2. (< fr. serpentaire, lat. serpentarius)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu serpentar
INTERDISCIPLINÁR, -Ă adj. care aparține, stabilește relații între mai multe discipline, științe. ◊ (despre domenii ale științei) fundamentat pe transferul de concepte și metodologii între mai multe discipline. (< fr. interdisciplinaire) Vezi definitia »
SINAXÁR sinaxare, s. n. Carte care cuprinde pe scurt viețile sfinților. ♦ Calendar creștin în care apar înregistrate numele sfinților (pe zile). – Din ngr. sinaxári(on). Vezi definitia »
MODULÁR, -Ă adj. Referitor la un modul, de modul. [Cf. fr. modulaire]. Vezi definitia »
LARVÁR, -Ă, larvari, -e, adj. Care este în stare de larvă; referitor la larvă. ♦ Fig. Ascuns, latent, nevăzut2. – Din fr. larvaire. Vezi definitia »
PIEPTÁR, pieptare, s. n. 1. Obiect de îmbrăcăminte (de postav, de lână etc.) fără mâneci, care acoperă ca o vestă partea superioară a corpului; spec. cojocel scurt din blană de oaie, fără mâneci, adesea ornamentat, încheiat în față sau pe umăr; bundiță. 2. Obiect de metal, de zale sau de piele groasă care acoperea pieptul și spatele luptătorilor din vechime, apărându-i de loviturile adversarului. ♦ Bucată de piele groasă cu care scrimerii își acoperă pieptul. 3. Curea lată la hamuri, care trece pe sub pieptul calului. – Piept + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z