Definita cuvantului bonifica
BONIFICÁ, bonífic, vb. I. Tranz. A scădea dintr-o factură o sumă oarecare (ca despăgubire pentru lipsa la o marfă, pentru o pierdere sau o deteriorare întâmplătoare). ♦ A face rabat. – După fr. bonifier.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bonifica
círca adv. – Aproape, aproximativ. Lat. circa (sec. XIX). Vezi definitia »
MURSECÁ, múrsec, vb. I. Tranz. 1. (Pop.) A mușca rupând, sfâșiind. 2. (Reg.) A strivi, a zdrobi oasele sau carnea unei ființe (vii); a învineți. ♦ Fig. A bate pe cineva. [Var.: mursicá vb.I] – Lat. morsicare. Vezi definitia »
FALSIFICÁ, falsífic, vb. I. Tranz. 1. A alcătui, a confecționa un lucru asemănător cu altul, cu scopul de a înșela; a plăsmui; a contraface. ♦ Spec. (Jur.) A comite un fals (II). 2. A prezenta ceva altfel decât este în realitate; a denatura, a deforma, a altera. [Var.: (pop.) falșificá vb. I] – Din fr. falsifier, lat. falsificare. Vezi definitia »
NOSTRIFICÁ vb. I. tr. (În trecut) A recunoaște, a echivala un titlu, o diplomă obținută în străinătate. [P.i. nostrífic. / < germ. nostrifizieren]. Vezi definitia »
GAZIFICÁ, gazífic, vb. I. Tranz. 1. A transforma un combustibil solid sau lichid într-un combustibil gazos cu o compoziție chimică diferită de aceea a substanței din care provine. 2. A dispersa un lichid în masa unui gaz2 (pentru a extrage țițeiul prin erupție). [Var.: gazeificá vb. I.] – Gaz2 + suf. -ifica (după fr. gazéifier). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z