Definita cuvantului simplex
SÍMPLEX s. n. 1. sistem de telecomunicații care asigură legătura bilaterală simultană între două posturi. 2. tricot din urzeală cu aspect de față pe ambele părți. 3. (mat.) totalitatea părților unui ansamblu. ♦ metoda ~lui = procedură de calcul a programelor lineare. (< engl., lat. simplex)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu simplex
EX- Element de compunere cu sensul de „afară de” sau „fost”, care servește la formarea unor substantive. – Din lat. ex. Vezi definitia »
PÍREX s. n. Sticlă rezistentă la variații bruște de temperatură, din care se fac mai ales aparate de laborator. – Din fr. pyrex. Vezi definitia »
LÁSTEX s. n. fir de cauciuc îmbrăcat în fibre textile, folosit în industria confecțiilor; (p. ext.) țesătură, obiect de îmbrăcăminte care cuprinde asemenea fire. ◊ portjartier elastic. (< fr., it. lastex) Vezi definitia »
NEX, nexuri, s. n. 1. (Livr.) Legătură, înlănțuire (între lucruri, fenomene etc.); relație, raport. ◊ Nex cauzal = raport cauzal, legătură de la cauză la efect. 2. (Jur.) Contract de vânzare, de cesiune; drept de a aliena ceva. – Din lat. nexus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z