Definita cuvantului singalez
SINGALÉZ, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Ceylon. ◊ (s.f.) limbă indo-ariană înrudită cu pali, vorbită în Sri Lanka. (< fr. cingalais)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu singalez
SANTIAGHÉZ, -Ă, santiaghezi, -e, s. m. și f. 1. Persoană născută și crescută în Santiago. 2. Locuitor din Santiago. – Santiago (n. pr.) + suf. -ez. – După santhiaghez, -ă, adj., s. m. și f. – [DO] Vezi definitia »
DIÉZ, diezi, s. m. Semn muzical convențional pus înaintea unei note sau la începutul portativului, care arată că nota respectivă trebuie executată cu un semiton mai sus; p. ext. interval de un semiton cu care se ridică o notă sau un șir de note. ♦ (Adjectival; despre note) Ridicat cu un semiton. [Pr.: di-ez] – Din fr. dièse. Vezi definitia »
CERCHEZ, Th. Vasile (1902-1976, b. Bîrlad), chimist român. Prof. univ. la Iași și București. Unul dintre organizatorii învățămîntului superior în domeniul tehnologiei petrolului din România. Lucrări privind caracterizarea petrolului românesc („Tehnologia petrolului”) și valorificarea superioară a șisturilor bituminoase. Vezi definitia »
belivarez, belivarezi s. m. penis. Vezi definitia »
IRLANDÉZ, -Ă, irlandezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Irlandei sau care este originară din Irlanda. 2. Adj. Care aparține Irlandei sau populației ei, privitor la Irlanda sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limba irlandeză. – Din fr. irlandais. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z