Definita cuvantului somatognozie
SOMATOGNOZÍE s. f. cunoaștere despre propriul corp, despre existența și starea diferitelor părți ale acestuia. (< fr. somatognosie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu somatognozie
AXONOMETRÍE s. f. 1. metodă de obținere a proiecției obiectelor din spațiu pe un plan. 2. disciplină care studiază reprezentările axonometrice. (< fr. axonométrie) Vezi definitia »
VERBOMANÍE s. f. tendință de a vorbi excesiv. (< fr. verbomanie) Vezi definitia »
NONCONTRADÍCȚIE s.f. Principiu fundamental al gândirii potrivit căruia nu se poate afirma și nega în același timp același predicat despre un subiect. [< fr. non-contradiction]. Vezi definitia »
PLEZANTERÍE s. f. aluzie amuzantă; glumă. (< fr. plaisanterie) Vezi definitia »
droáie s. f. – Mulțime, gloată. Origine necunoscută. Cihac, I, 250 (urmat de Körting 9120) pleca de la o var. sdroaie, puțin frecventă, pe care o derivă de la lat. strues; în vreme ce Cihac, II, 656, pleacă de la ngr. δρούγγος „gloată”; însă nici unul din aceste etimoane nu pare posibil (cf. împotrivă, Densusianu, Rom., XXXIII, 285). S-a indicat de asemenea ca etimon alb. droe „spaimă” (Scriban; Rosetti, II, 115), folosit ca în expresia o groază de „o mulțime de”. Această ipoteză este destul de seducătoare; însă în rom. nu există nici o urmă a unui droaie „spaimă”; iar pe de altă parte nu cunoaștem istoria cuvîntului alb. Este mai curînd vorba de un der. de la sl. (bg., sb.) roi „roi de albine”, cf. roi, din sl. rojiti „tundere”, de ex. de la un podŭrojiti „subtundere”, cf. sb. zarojiti se „a prinde un roi”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z