Definita cuvantului somptuos
SOMPTUÓS, -OÁSĂ adj. luxos, grandios, fastuos, măreț; foarte elegant. (< fr. sompueux, lat. somptuosus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu somptuos
VIERMĂNÓS, -OÁSĂ, viermănoși, -oase, adj. (Mai ales despre fructe) Cu viermi, mâncat de viermi. – Lat. verminosus. Vezi definitia »
obsechiós (-oásă), adj. – Excesiv de politicos, umil, plecat. Fr. obséquieux. Vezi definitia »
MIRÓS, (1, 2) mirosuri, (3) miroase, s. n. l. Unul dintre cele cinci simțuri cu care sunt înzestrați oamenii și unele animale, prin care organismul primește informații asupra proprietăților chimice ale unor substanțe care emană vapori; capacitate de a percepe și deosebi aceste emanații; olfacție. ♦ Fig. Perspicacitate, intuiție, sagacitate. 2. Emanație plăcută sau neplăcută pe care o exală unele corpuri; proprietate a unor substanțe de a produce asemenea emanații; senzație pe care o produce această emanație asupra simțului olfactiv. 3. (Mai ales la pl.) Condiment, mirodenie. [Acc. și: míros] – Din mirosi (derivat regresiv). Vezi definitia »
aurós, auroásă, auróși, auroáse, adj. (pop.) 1. bogat în aur 2. auriu, luminos, strălucitor Vezi definitia »
A FI LĂUDĂROS a se bărbieri, a-și burzului creasta, a se căca pe el, a se cocoși, a-și da aere / ifose, a se da artist / artizanat / crocant / grande / lebădă / mare / rotund, a se da mare sculă de basculă, a face pe boierul / pe nebunu’, a fi cu borșul la foc și cu peștele în iaz, a se împăuna, a-i muri (cuiva) lăudătorii, a se rupe în figuri, a se simți miez, a-și ține nasul pe sus, a umbla cu nasul pe sus, a umbla în bășini, a se umfla în pene, a i se umfla (cuiva) pipota, a nu-și vedea lungul nasului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z