Definita cuvantului spermatic
SPERMÁTIC, -Ă adj. referitor la spermă; seminal. ♦ cordon ~ = ansamblu de vase format din canalul deferent, arterele și venele testiculului. (< fr. spermatique)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu spermatic
HIDROTÉHNIC, -Ă I. adj. referitor la hidrotehnică. II. s. f. ramură a tehnicii care studiază aplicațiile practice ale energiei hidraulice, precum și lucrările de prevenire a distrugerilor provocate de ape. (< fr. hydrotechnique, /II/ germ. Hidrotechnik) Vezi definitia »
OTCÚPCIC, otcupcici, s. m. (Înv.) Persoană care lua în arendă un otcup; arendaș, otcupciu. – Din rus. otkupșcik. Vezi definitia »
MOLÁSIC, -Ă, molasici, -ce, adj. (Geol.) – Din molasă. – Din fr. mollassique. Vezi definitia »
BLOCUL NAȚIONAL-DEMOCRATIC (B.N.D.), coaliție de forțe politice alcătuită în iun. 1944 din Partidul Național-Țărănesc, Partidul Național-Liberal, Partidul Social-Democrat și Partidul Comunist. Programul său viza: scoaterea României din războiul dus alături de Germania, alăturarea la coaliția Națiunilor Unite, revenirea la un regim democratic. A girat din punct de vedere politic actul de la 23 august 1944, cîte un reprezentant al celor patru partide făcînd parte din guvern. Și-a încetat activitatea în oct. 1944. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z