Definita cuvantului spinaloscop
SPINALOSCÓP s. n. endoscop pentru explorarea canalului rahidian. (< fr. spinaloscop)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu spinaloscop
LIOP interj. Cuvânt care imită sunetul produs de un lucru ud care se lipește de ceva sau de un corp care cade pe un loc ud ori alunecos. – Onomatopee. Vezi definitia »
șop3 s.n. (reg.) numele unei boli a vitelor. Vezi definitia »
trop interj. – Indică zgomotul făcut de picioare în mers sau la dans. Creație expresivă, cf. hop, țop, sdup.Der. tropăi, vb. (a tropoti, a tupăi), a cărei relație cu sl. trepati, trepetati „a tremura” (Miklosich, Slaw. Elem., 49; Cihac, II, 524; Conev 94) este improbabilă; tropăit, s. n. (tropot); tropăială, s. f. (tropot); tropăitură, s. f. (tropot); tropoi (var. tropoti, tropota), vb. (a face zgomot cu picioarele); tropot, s. n. (zgomot produs cu picioarele; ropot, zgomot produs de alergatul cailor), de la tropăi ca troncot de la troncăni, cf. mr. troput (după Tiktin și Candrea, din rus., bg. tropot, coincidență care pare a se datora sursei expresive comune); tropcă (var. Dobr. tropancă), s. f. (un anumit dans popular). Vezi definitia »
HEMOTRÓP, -Ă adj. (Despre virusuri) Care se fixează de predilecție pe celulele sanguine. [< fr. hémotrope, cf. gr. haima – sânge, tropein – a întoarce]. Vezi definitia »
ECOSCÓP s. n. aparat care, cu ajutorul ultrasunetelor, vizualizează pe un ecran capul copilului încă înainte de a se naște. (< fr. échoscope) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z