Definita cuvantului standardiza
STANDARDIZÁ vb. tr. 1. a stabili și a aplica un standard. 2. (fig.) a uniformiza. ◊ a menține nivelul calitativ la o cotă înaltă. (< fr. standardiser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu standardiza
GLOBALIZÁ, globalizéz, vb. I. Tranz. A reuni într-un tot elemente disparate; a judeca o problemă în ansamblu. (cf. fr. globaliser) Vezi definitia »
SPIRITUALIZÁ vb. I. tr. a da, a impregna un caracter spiritual nobil, elevat. II. tr., refl. a încerca să (se) detașeze de materie, să (se) apropie de viața spirituală. (< fr. spiritualiser) Vezi definitia »
MARGINALIZÁ vb. I. tr., refl. a (se) situa la marginea unui obiect, a unui fenomen etc. II. tr. a da la o parte, a diminua (pe nedrept) valoarea cuiva sau a ceva prin neglijare, în mod voit; a periferiza. (< fr. marginaliser) Vezi definitia »
BAGATELIZÁ vb. I. tr. A micșora valoarea, însemnătatea unui lucru; a subaprecia, a minimaliza. [P.i. -zez. / < bagatelă + -iza]. Vezi definitia »
IMOBILIZÁ vb. I. tr. A pune pe cineva sau ceva în imposibilitate de a se mișca; a înțepeni, a încremeni. [< fr. immobiliser]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z