Definita cuvantului stat
STAT1 s. n. 1. instituție suprastructurală, instrument principal de organizare teritorială și administrativă a unei țări. 2. de ~ = care emană de la stat (1); condus și controlat de stat; referitor la stat. ♦ om (sau bărbat) de ~ = persoană cu rol important în conducerea statului; lovitură de ~ = acțiunea rapidă care urmărește răsturnarea regimului politic existent și preluarea, prin forță, a puterii politice de stat de către un grup de persoane; puci. 3. (pl.; în feudalism) denumire a organelor reprezentative din anumite țări. (< it. stato lat. status, după fr. état,)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu stat
DEVELOPÁT, -Ă, developați, -te, adj. (Despre filme, plăci sau hârtie fotografică) Tratat cu un reactiv chimic, după expunere, pentru a face să apară imaginea. – V. developa. Vezi definitia »
ONORÁT, -Ă, onorați, -te, adj. stimat, respectat. – V. onora. Vezi definitia »
DESECÁT, -Ă, desecați, -te, adj. (Despre terenuri) Din care s-a eliminat surplusul de apă. – V. deseca. Vezi definitia »
VITRÁT, -Ă adj. 1. cu geamuri. 2. transparent ca un geam. (< fr. vitré) Vezi definitia »
DECONTRACTÁT, -Ă, decontractați, -te, adj. 1. (Despre mușchi) Care a revenit din contracție. 2. (Despre oameni) Destins. – V. decontracta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z