Definita cuvantului steatoliză
STEATOLÍZĂ s. f. proces de dizolvare a grăsimilor în timpul digestiei intestinale. (< fr. stéatolyse)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu steatoliză
VITROCERAMICĂ, vitroceramici s.f. 1. Tip de ceramică ce are caracteristici similare sticlei, fiind foarte rezistentă la temperaturi înalte și la schimbări bruște de temperatură. 2. Prin extensie, aragaz ce are o placă vitroceramică. – Cuvânt compus: vitro (prefixul cult pentru sticlă) + ceramică. SURSĂ: http://www.wordreference.com Vezi definitia »
COSMOFÍZICĂ s. f. știință de graniță cu elemente din cosmologie și geofizică. (< fr. cosmophysique) Vezi definitia »
TALOFÍTĂ, talofite, s. f. (La pl.) Încrengătură a regnului vegetal care cuprinde plante inferioare cu corpul vegetativ format dintr-un tal și care se înmulțesc prin spori, prin diviziune sau prin gameți (Thallophyta); (și la sg.) plantă care face parte din această încrengătură. – Din fr. thallophytes. Vezi definitia »
PLEÁSNĂ, plesne, s. f. 1. (Pop.) Șfichi; p. ext. bici. ◊ Expr. A aduce (pe cineva) în pleasnă de bici = a aduce (pe cineva) cu mare grabă, în cel mai scurt timp. ♦ Zgomot produs de plesnirea biciului; lovitură, plesnitură de bici. 2. (Reg.) Fir de care se prinde cârligul la capătul sforii de pescuit. 3. (Pop.) Iritație a mucoasei limbii și a cerului gurii (mai ales la copiii mici). – V. plesni. Vezi definitia »
PASTÍCĂ s.f. (Mar.) Macara prevăzută la partea deschisă cu o balama care prinde parâma, împiedicând-o să mai iasă. [Pl. -ci. / < it. pastecca]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z