Definita cuvantului steroid
STEROÍD s. m. substanță organică din sterol, baza multor hormoni și acizi biliari, cu variate acțiuni biologice. (< fr. stéroïde)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu steroid
FUNGOCID,fungocide, s.n. 1. Plantă inferioară, saprofită sau parazită, comestibilă sau necomestibilă, de regulă în formă de pălărie cărnoasă cu picior, ce crește pe pământ sau pe scoarțele arborilor în vegetație sau în putrefacție. Se alimentează printr-o ramificație superficială asemănătoare rădăcinii plantelor. Vezi definitia »
BACTERICÍD, -Ă adj., s. n. (substanță) care distruge bacteriile. (< fr. bactéricide) Vezi definitia »
STREPTOCÍD s. n. Preparat farmaceutic folosit împotriva streptococilor. Vezi definitia »
BAIAZID, numele a doi sultani otomani: 1. I Trăsnetul (1389-1402). Remarcabil comandant militar, a extins hotarele statului otoman prin însemnate cuceriri în Pen. Balcanică (de ex. țaratele bulgare) și în Anatolia (de ex. Emiratul de Karaman); a repurtat o victorie decisivă asupra cruciaților în bătălia de la Nicopole (1396), dar a fost înfrînt de Mircea cel Bătrîn la Rovine (1385) și de Timur Lenk în cea de la Angora (Ankara) (1402), murind în captivitate (1403). B. II (1481-1512). A consolidat stăpînirile otomane din Pen. Balcanică și a cucerit cetățile Moldovei Chilia și Cetatea Albă. Obligat să abdice în favoarea fiului său Selim I. Vezi definitia »
EUCOLOÍD s. m. substanță cu proprietăți coloidale, cu un mare grad de polimerizare. (< fr. eucolloïde) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z