Definita cuvantului stigmat
STIGMÁT s. n. 1. urmă lăsată de o rană, de o plagă; cicatrice. 2. urmă lăsată de fierul roșu cu care se înfierau sclavii, delincvenții etc. ◊ (fig.) urmă, semn dezonorant, rușinos, care nu se șterge. 3. (bot.) partea terminală a stilului (IV), pe care se depune polenul; stigmă. 4. fiecare dintre deschiderile traheelor la arahnide, insecte etc., pe părțile laterale ale corpului; stigmă. (< fr. stigmate, lat. stigma)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu stigmat
MEPLÁT I. s. n. (arte) relief foarte plat în care motivul plin este pus în evidență prin ușoara adâncire a spațiului perimetral. II. adj. inegal ca grosime. ♦ (arhit.) linii ĕ = linii care fac trecerea de la un plan la altul. (< fr. méplat) Vezi definitia »
BĂIÁT, băieți, s. m. 1. Copil de sex bărbătesc. 2. Persoană de sex bărbătesc ieșită nu de mult din vârsta copilăriei; p. ext. adolescent, flăcău. ◊ (Cu nuanță afectivă, chiar despre persoane mai în vârstă) Bun băiat! 3. Fiu, fecior (al cuiva). 4. Tânăr angajat la un stăpân sau la un patron. ◊ Băiat de casă = valet, fecior. ♦ (Ieșit din uz) Chelner. [Var.: (reg.) băiét s. m.] – Din [îm] băia. Vezi definitia »
OVÁT, -Ă adj. (despre frunze, petale, sepale etc.) ovoid. (< engl. ovate, lat. ovatus) Vezi definitia »
BURGRAVIÁT s. n. funcția de burgrav. (< fr. bourgraviat) Vezi definitia »
TRIETAJÁT, -Ă, trietajați, -te, adj. Cu trei etaje. [Pr.: tri-e-] – Tri- + etajat. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z