Definita cuvantului submediteranean
SUBMEDITERANEÁN, -Ă adj. (despre specii de plante) în afara ariei de cultură a măslinului. (< sub- + mediteranean)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu submediteranean
SAHARIÁN, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Sahara. ♦ limbi ĕne = limbi negro-africane vorbite la nord și vest de lacul Ciad și în sudul deșertului Libiei. II. s. f. haină ușoară de pânză, cu epoleți și mâneci scurte. (< fr. saharien) Vezi definitia »
porcán1, porcáni, s.m. (reg.) 1. om obraznic, mizerabil. 2. porc mare, porcoi. 3. peștișor cu corpul în formă de fus, care trăiește în apele de deal și de șes; porcușor, porcaș. 4. (fig.) epitet depreciativ pentru un om lacom, nesimțit, grosolan, fără caracter, obraznic, mincinos, indecent. 5. ciupercă comestibilă, cu pălărie cărnoasă de culoare brună-cenușie, cu piciorul scurt, neted, care crește prin pădurile de brad. Vezi definitia »
DOLMÁN s.n. Haină groasă și scurtă (împodobită cu brandenburguri) purtată mai ales de militari. [Cf. fr. dolman, germ. Dolman]. Vezi definitia »
Zoroastrian „E peștera neagră zăhastrului mag” Eminescu, Povestea magului călător în stele, II, v.8 Vezi definitia »
CAFTÁN, caftane, s. n. (Înv.) Manta albă, lungă și largă, împodobită cu fire de aur sau de mătase, pe care o purtau domnitorii și demnitarii. ◊ Expr. A îmbrăca (cu sau în) caftan = a (se) ridica la rangul de domn sau de boier. ♦ Rang de boierie. – Tc. kaftan. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z