Definita cuvantului substituție
SUBSTITÚȚIE s. f. substituire. ♦ metoda ĩ = metodă de rezolvare a unui sistem de ecuații algebrice care constă în înlocuirea unei necunoscute dintr-una din ecuații cu valoarea ei, dedusă din cealaltă ecuație. ◊ (chim.) înlocuirea unui atom sau a unui radical dintr- o moleculă printr-un alt atom sau prin alt radical. ◊ (lingv.) înlocuire a unui sunet prin altul. ◊ dispoziție prin care un moștenitor este obligat să transmită la moartea sa bunurile moștenite unei persoane desemnate ca succesorul său obligatoriu. (< fr. substitution, lat. substitutio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu substituție
HOMONIMÍE s.f. v. omonimie. Vezi definitia »
INVÍDIE s.f. Sentiment de părere de rău, de ciudă etc. provocat de succesele sau calitățile altuia; pizmă, ciudă. [Gen. -iei. / < lat., it. invidia]. Vezi definitia »
RADIODETÉCȚIE, radiodetecții, s. f. (Fiz.) Radiolocație. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radiodétection. Vezi definitia »
SCĂUNOÁIE, scăunoaie, s. f. Unealtă a dulgherului sau a dogarului, constând dintr-o bancă pe care lucrătorul șade călare, pentru a putea apăsa cu piciorul pe pedala care fixează lemnul de cioplit. [Pr.: scă-u-] – Scaun + suf. -oaie. Vezi definitia »
CIRCUMSCRÍPȚIE s.f. Delimitare teritorial-administrativă în cadrul unui oraș, județ, sector etc. ◊ Circumscripție electorală = unitate administrativă constituită cu ocazia alegerilor; circumscripție sanitară = unitate teritorială de bază în sistemul de ocrotire a sănătății. [Gen. -iei. / < lat. circumscriptio, fr. circonscription]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z