Definita cuvantului sultanat
SULTANÁT s. n. 1. demnitatea de sultan. 2. stat monarhic condus de un sultan. (< fr. sultanat)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu sultanat
șmirplát, șmirpláturi, s.n. (reg.) 1. (la pl. sau la sg. cu sens colectiv) felii paralele ale unui strat de cărbune care alunecă pe suprafețele de contact. 2. (la pl.) cărbune sau piatră care este gata să se desprindă de pe pereții galeriei. Vezi definitia »
NEMESTECÁT adj. v. DEVORA. (Despre animale și, ir., despre oameni) A mânca cu lăcomie, a înghiți pe nemestecate. [DEX '98] Vezi definitia »
ASOCIÁT, -Ă, asociați, -te s. m., s. f., adj. (Persoană) care s-a unit cu alta (sau cu altele) pentru atingerea unui scop comun; (persoană) care face parte dintr-o asociație. [Pr.: -ci-at] – V. asocia. Vezi definitia »
ÎNARIPÁT, -Ă, înaripați, -te, adj. Care are aripi, cu aripi; aripat, întraripat. ♦ Fig. Plin de elan, avântat. – V. înaripa. Vezi definitia »
PERMANGANÁT, permanganați, s. m. (Chim.) Sare a acidului permanganic. ◊ Permanganat de potasiu = substanță cristalină pe bază de potasiu, de culoare roșie-violetă, cu reflexe metalice, solubilă în apă, folosită în farmacie (ca antiseptic), în chimia analitică (ca oxidant), în industria textilă etc. – Din fr. permanganate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z