Definita cuvantului șpul
ȘPUL s. n. 1. mosor mic de metal din suveica mașinii de cusut pe care este înfășurată ața; (p. ext.) piesa împreună cu firele înfășurate pe ea. 2. mosor, bobină pe care sunt înfășurate fire. (< germ. Spule)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu șpul
antonimul este hipertensiune Vezi definitia »
FUNICUL2(O)- elem. „cordon spermatic”. (< fr. funicul/o/-, cf. lat. funiculus, funie) Vezi definitia »
ghiúl (ghiúluri), s. n.1. Piatră prețioasă incrustată într-un inel. – 2. (Arg.) Inel, bijuterie. Tc. ǵül „trandafir” (Șeineanu, II, 183). – Der. ghiular, s. m. (Arg., bijutier). Din aceeași familie face parte ghiurghiuliu, adj. (trandafiriu), din tc. ǵülǵüli (Tiktin). Toate aceste cuvinte sînt înv. Vezi definitia »
vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu un motor cu ardere interna, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kW (sursa:noul cod rutier,legea 49/2006) Vezi definitia »
DIVERTÍCUL1 s. n. 1. formație anatomică în formă de sac sau buzunar care comunică cu un organ cavitar. 2. loc ascuns; cotlon, ungher. (< fr. diverticule, lat. diverticulum) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z