Definita cuvantului talon
TALÓN s. n. 1. partidă la unele jocuri de cărți. 2. porțiunea de deasupra călcâiului unui ciorap. 3. marginea tare și îngroșată a unei anvelope, care se introduce în janta roții. 4. parte care rămâne la cotorul unui chitanțier, bonier etc. după ce s-au rupt părțile detașabile. ◊ document eliberat călătorilor cu avionul, sau cu vaporul care certifică existența biletului sau permite controlul trecerii lor prin diversele servicii ale (aero)portului. 5. (arhit.) mulură convex-concavă formată din două sferturi de cerc care se racordează. 6. (muz.) piesă montată la capătul de jos al unui arcuș. (< fr. talon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu talon
CAPARASÓN s.n. Husă sau armură de ornament, care se punea pe cai la ceremonii; valtrap. [< fr. caparaçon, cf. sp. caparazón]. Vezi definitia »
DEUTERÓN s.m. Nucleul atomului de deuteriu; deuton. [< fr. deutéron]. Vezi definitia »
CUPÓN s.n. 1. Parte a unui titlu de rentă, a unei acțiuni bancare etc. care servește pentru încasarea dividendelor, a dobânzilor la scadență. 2. Parte detașabilă a unui bilet care conferă deținătorului un anumit drept. 3. Bucată rămasă dintr-un val de pânză sau de stofă. [Pl. -oane. / < fr. coupon]. Vezi definitia »
VITRIGÓN, s. m. Plantă erbacee cu flori albastre, folosită ca plantă medicinală (Eryngium maritinium).Et. nec. Vezi definitia »
PISTOFÓN s.n. Instrument pentru măsurarea presiunii acustice. [< fr. pistophone]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z