Definita cuvantului talona
TALONÁ vb. I. tr. 1. (sport) a urmări pe adversar, a presa puternic. 2. (fam.) a urmări pe cineva de aproape, a se ține scai de cineva. II. intr. (rugbi) a face să iasă balonul din învălmășeală. (< fr. talonner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu talona
ANGRENÁ, angrenez, vb. I. Tranz. 1. A face ca dinții unei roți să intre între dinții alteia (spre a-și transmite o mișcare de rotație). ◊ Refl. Cele două roți dințate se angrenează perfect. 2. Fig. A antrena într-o acțiune etc. – Fr. engrener. Vezi definitia »
ÎMBINÁ, îmbín, vb. I. Tranz. și refl. A (se) lega, a (se) uni, a (se) împreuna, a (se) asocia pentru a realiza un tot; a (se) îngemăna. – Probabil lat. *imbinare. Vezi definitia »
MULINÁ vb. I. tr. A face o mișcare de rotație rapidă; a învârti, a înfășura; (spec.) a răsuci două sau mai multe fire de mătase pentru a obține un singur fir. [< fr. mouliner, cf. it. mulinare]. Vezi definitia »
ANÁ, anale, s. f. Frânghie de care sunt suspendate cârligele carmacelor. ♦ Frânghie cu plute care se agață de marginea superioară a mrejelor și a altor plase pescărești. – Et. nec. Vezi definitia »
CADORNA, Luigi (1850-1928), mareșal italian. Șef al Marelui Stat Major (1914-1917). Principalele sale succese militare au fost: oprirea ofensivei militare austriece în Trentino (mai-iun. 1916), cucerirea Goriziei (aug. 1916). Din cauza dezastrului militar suferit de italieni la Caporetto (oct. 1917), C. a fost înlocuit din funcția de comandant suprem al armatei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z