Definita cuvantului tangon
TANGÓN s. n. (mar.) 1. drug de lemn orizontal, sprijinit cu un capăt de bordajul navei și susținut de o balansină, la ancorarea bărcilor și pe care marinarii pot coborî în bărci. 2. bară rotundă, cu un cârlig la capăt, destinată să întindă colțul velei din proră, când barca are vânt din pupă. (< fr., sp. tangon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tangon
COTILEDÓN s. n. 1. frunzuliță cu rezerve nutritive a embrionului plantelor fanerogame. 2. fiecare dintre cei doi lobi ai placentei. (< fr. cotylédon, gr. kotyledon, cavitate) Vezi definitia »
BÁDMINTON s.n. Joc sportiv, originar din China și Japonia, asemănător cu tenisul, practicat cu o minge mică prevăzută cu pene sau un fel de aripioară de plastic, care se aruncă cu racheta. [Pron. bedminton. / < engl. badminton, cf. Badminton – oraș în Anglia]. Vezi definitia »
DODECAGÓN, dodecagoane, s. n. Poligon cu douăsprezece laturi și douăsprezece unghiuri. – Din fr. dodécagone. Vezi definitia »
pompon, pompoane s. n. (er.) penis. Vezi definitia »
CAMERTÓN s. n. mic tub care emite sunetul la, pentru acordarea instrumentelor muzicale și la darea tonului. (< germ. Kammerton) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z