Definita cuvantului tarod
TARÓD s. m. unealtă cu muchii ascuțite care, prin rotire, taie filet în interiorul unei găuri date în prealabil într-o piesă; burghiu de filetat. (< fr. taraud)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tarod
HEXAPÓD, -Ă, hexapozi, -de, adj. (Despre animale) Care are șase picioare. ♦ (Substantivat, n.; la pl.) Clasă de insecte cu șase picioare; p. ext. denumire mai veche dată insectelor; (și la sg.) insectă care face parte din această clasă. – Din fr. hexapode. Vezi definitia »
EȘAFÓD s.n. Platformă ridicată într-o piață publică pentru execuția în unele țări a condamnaților la moarte; (p. ext.) condamnare la moarte (mai ales prin tăierea capului). [Pl. -oduri, -oade. / < fr. échafaud]. Vezi definitia »
DROD, droade, 1.bucata de sarma, utilizata si pentru punerea in ratul porcilor pentru prevenirea scurmarii (acest cuvant este utiliazt pe scara larga in toata regiunea transilvaniei, sat sau oras toata lumea il utilizeaza, iar in dex nu apare, in schimb apar o multime de regionalisme din zona bucurestiului) Vezi definitia »
TETRAPÓD1, tetrapoduri, s. n. Piedestal cu patru picioare, pe care se așază evanghelia sau diferite obiecte de cult. – Din ngr. tetrápodos. Vezi definitia »
NOD s.n. (Mar.) Unitate pentru măsurarea vitezei în marș a navei, egală cu o milă (1852 m) pe oră. [Cf. fr. noeud]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z