Definita cuvantului teleclinometru
TELECLINOMÉTRU s. n. instrument cu care se măsoară deviația sondelor de la verticală, indicațiile fiind transmise electric la suprafață. (< fr. téléclinomètre)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu teleclinometru
AMFITEÁTRU, amfiteatre, s. n. 1. (În arhitectura greco-romană) Edificiu destinat jocurilor publice, de formă circulară sau ovală, de obicei neacoperit, având la mijloc o arenă înconjurată de trepte (gradene) și tribune pentru public. ◊ Loc. adj. și adv. În amfiteatru = (în plan) înclinat, în trepte. 2. Sală de cursuri, de spectacole etc. cu locurile așezate în trepte sau pe un plan înclinat. 3. Configurație a unor terenuri muntoase sau deluroase în etaje circulare. – Din fr. amphithéâtre, lat. amphitheatrum. Vezi definitia »
VAROMÉTRU, varometre, s. n. Contor electric pentru măsurarea în varore a energiei electrice reactive. – Var. (după alte surse) varormetru. – Din fr. varheuremètre. Vezi definitia »
TETRAÉDRU s. n. poliedru cu patru fețe. (< fr. tétraèdre) Vezi definitia »
VARMÉTRU s. n. instrument pentru măsurarea, în vari, a puterii electrice, reactive în rețelele de curent alternativ. (< fr. varmètre) Vezi definitia »
GALACTOMÉTRU s. n. lactometru. (< fr. galactomètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z