Definita cuvantului tijă
TÍJĂ s. f. 1. tulpină aeriană a plantelor erbacee. 2. ornament arhitectural care imită tija (1). 3. (tehn.) piesă de forma unei bare care suportă solicitări numai în lungul axei sale. (< fr. tige)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu tijă
PÁNTĂ s. f. 1. înclinare, povârniș al unui teren, al unei suprafețe; declivitate. 2. (mat.) unghi format de o dreaptă sau de un plan cu o dreaptă sau cu un plan orizontal. ♦ ă unei drepte = tangentă trigonometrică a unghiului făcut de o dreaptă cu axa absciselor. (< fr. pente) Vezi definitia »
GALÉNĂ s. f. sulfură naturală de plumb, minereu de plumb în radiotehnică, la prepararea unor vopsele etc. (< fr. galène) Vezi definitia »
LANGÚSTĂ s. f. crustaceu marin, decapod, asemănător cu racul, cu carnea foarte gustoasă. (< fr. langouste) Vezi definitia »
garderóbă (garderóbe), s. f.1. Dulap de haine. – 2. Loc special la teatre, localuri publice etc. unde se lasă în păstrare paltoane, pălării etc. – Var. garderob, garderop, (vulg.) gardirop. Fr. garderobe.Der. garderobieră, s. f. (femeie care are în grijă o garderobă publică sau de teatru). Vezi definitia »
TERÍNĂ s. f. supieră de pământ ars. ◊ vas de pământ pentru încolțirea semințelor în floricultură. ◊ vas de pământ sau smălțuit în care se fierb, se coc sau se păstrează alimente. (< fr. terrine) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z