Definita cuvantului transcarpatic
TRANSCARPÁTIC, -Ă adj. transcarpatin. (< trans- + carpatic)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu transcarpatic
VOLÉMIC, volemici, adj. 1. legat de volumul de sânge din corp (volemie). – Provine din franceză: volémie > volémique. Sursa: grand dictionaire terminologique www.granddictionnaire.com . Nota: definitiile din dictionare OFICIALE de limba franceza sunt considerate ca acceptate (dupa ce au fost traduse, evident) pentru cuvintele romanesti de origine clar franceza (e.g. terminologia medicala sau auto), mai ales cand nu exista dictionare terminologice la zi pentru subiectele respective. Vezi definitia »
EXEGÉTIC, -Ă adj. (Liv.) Care explică, interpretează bazat pe exegeză. [Cf. fr. exégétique]. Vezi definitia »
POTÁSIC, -Ă adj. Care conține potasiu. [< fr. potassique]. Vezi definitia »
COSMÉTIC, -Ă, cosmetici, -ce, adj., subst. I. 1. Adj. Care servește la îngrijirea feței sau a părului. 2. S. n. cremă sau loțiune care servește la îngrijirea feței sau a părului. II. 1. S. f. Arta de a îngriji în mod igienic tenul, întrebuințând metode și preparate adecvate; profesiunea cosmeticianului. ♦ Ramură a industriei chimico-farmaceutice care se ocupă cu fabricarea cosmeticelor (I 2). 2. Adj. Care ține de cosmetică (II 1), privitor la cosmetică. Laborator cosmetic. – Din fr. cosmétique. Vezi definitia »
ACÍCLIC, -Ă adj. 1. (Despre flori) Cu organele așezate în spirală continuă. 2. (Despre substanțe organice) Care nu conține nici un ciclu de atomi în molecula sa. [< fr. acyclique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z