Definita cuvantului trapez
TRAPEZ2(I)-/TRAPEZO- elem. „trapez”. (< fr. trapéz/i/-, trapézo-, cf. lat. trapezium, gr. trapezion)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu trapez
chez (-ze), s. n. – Linie, brazdă care separă două cîmpuri. Mag. köz (DAR). În Banat și Olt. Vezi definitia »
MILANÉZ, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Milano. II. s. n. tricot (de mătase) pentru lenjerie, bluze etc. III. adj. inv. confecționat din milanez (II). (< it. milanese) Vezi definitia »
TITIRÉZ, titirezi, s. m. 1. Partea inferioară, de formă conică, a fusului de tors, care, prin greutatea sa, face ca fusul să se învârtească mai ușor și uniform. 2. Jucărie mică făcută din lemn, din os, din metal etc., în formă de con și cu un vârf ascuțit, care se poate roti pe o suprafață plană; sfârlează. 3. Bățul de sub coșul morii, care lovește teica pentru a face să treacă grăunțele între pietrele morii; hădărag. [Pl. și: (n.) titirezuri] – Et. nec. Vezi definitia »
aragonéz, -ă I. adj., s.m.f. (Locuitor) din Aragon. ◊ (s.f.) Dialect vorbit în Aragon. II. (s.f.) Dans popular spaniol, vioi, în măsură ternară; melodia corespunzătoare. (< fr. aragonais) Vezi definitia »
DIÉZ s.m. (Muz.) Semn care se pune înaintea unei note pentru a-i ridica valoarea cu un semiton; (p. ext.) interval de un semiton cu care se urcă o notă. // adj. (Despre note) Ridicat cu un semiton. [Pron. di-ez. / < fr. dièse, it. diesis]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z