Definita cuvantului neclintire
NECLINTÍRE, neclintiri, s. f. Stare de nemișcare; imobilitate, fixitate. – Ne- + clintire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu neclintire
ALUMINIZÁRE s. f. acoperire a unor obiecte cu un strat protector de aluminiu. (după fr. aluminisation) Vezi definitia »
RELANSÁRE, relansări, s. f. Acțiunea de a relansa și rezultatul ei. – V. relansa. Vezi definitia »
DISCRIMINÁRE, discriminări, s. f. Acțiunea de a discrimina și rezultatul ei. 1. Deosebire, distingere efectuată între mai multe elemente. 2. Politică prin care un stat sau o categorie de cetățeni ai unui stat sunt lipsiți de anumite drepturi pe baza unor considerente neîntemeiate. ♦ Discriminare rasială = segregație. – După fr. discrimination, lat. discriminatio, -onis. Vezi definitia »
TĂINUÍRE, tăinuiri, s. f. Acțiunea de a tăinui și rezultatul ei; înțelegere ascunsă; sfat ținut în taină. ♦ Infracțiune care constă în primirea sau transferarea unui bun sau în înlesnirea valorificării acestuia, cunoscând faptul că bunul respectiv provine dintr-o acțiune sancționată de legea penală și urmărind obținerea unui folos material. – V. tăinui. Vezi definitia »
PLUTÍRE, plutiri, s. f. 1. Faptul de a pluti; menținere sau mișcare a unui corp pe suprafața unui lichid sau în masa unui fluid. 2. Transport organizat de mărfuri sau de persoane care se face pe o navă; trafic pe apă; navigație. – V. pluti. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z