Definita cuvantului turație
TURÁȚIE s. f. 1. număr de rotații efectuate de un corp în mișcare circulară uniformă într-o unitate de timp. 2. rotație. (< tur + -ație)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu turație
GÁBIE s.f. Platformă cu balustradă așezată la capătul de sus al catargului unei nave pentru a permite observarea orizontului și (la corăbiile cu pânze) manevrarea pânzelor. [Gen. -iei. / < it. gabbia, cf. fr. gabie]. Vezi definitia »
DURÁȚIE s. f. timp de viață al unei plante sau al unui organ. (< fr. duration, lat. duratio) Vezi definitia »
PIRATERÍE s. f. 1. act de violență comis pe mare sau în aer cu scopul de a jefui sau captura ori pentru realizarea în acest mod a unor interese politice. 2. (fig.) jaf, tâlhărie. (< fr. piraterie) Vezi definitia »
DENUTRÍȚIE, denutriții, s. f. Stare a unui organism viu în care, datorită faptului că asimilația este întrecută de dezasimilație, se produce o scădere mare în greutate. – Din fr. dénutrition. Vezi definitia »
DOTÁȚIE s.f. Dotare. ♦ Înzestrare, echipare a unei întreprinderi, a unei persoane cu cele necesare; mijloacele materiale date în acest scop. [Gen. -iei, var. dotațiune s.f. / cf. fr. dotation, lat. dotatio]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z