Definita cuvantului turn
TURN1 s. n. 1. construcție de zidărie, de beton etc., de înălțime relativ mare în raport cu dimensiunile bazei. ♦ ~ -lanternă = turn susținut de patru arce mari și străpuns de goluri prin care se asigură iluminatul unei biserici, care se înalță deasupra careului transeptului; (tehn.) ~ de extracție = construcție deasupra gurii unui puț de mină în care se află dispozitivele de ghidare a cablurilor cu care se realizează manevra de transport din puț; ~ de control = construcție foarte înaltă, din care se dirijează zborurile de pe un aerodrom; ~ de fildeș = expresie indicând izolarea unui scriitor, artist de realitățile înconjurătoare. 2. tură2. (< germ. Turm)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu turn
NOCTÚRN, -Ă I. adj. 1. care se face, se petrece noaptea. 2. (despre păsări, animale) de noapte. 3. (despre flori) care nu se deschide decât noaptea. II. s. f. compoziție muzicală cu caracter liric, melancolic, meditativ, frecventă în sec. XVIII și XIX. ♦ în ~ = (cu privire la desfășurarea competițiilor sportive) în timpul nopții. (< fr. nocturne, lat. nocturnus) Vezi definitia »
CÁMGARN s.n. Lână cu păr lung, care capătă după pieptănare o uniformitate deosebită. ♦ Stofă de calitate superioară, făcută din fire de lână netede. [Pl. -nuri, var. kammgarn s.n. / < germ. Kammgarn]. Vezi definitia »
AXOSPÉRN, -Ă adj., s. f. (plantă) cu placentația axilară. (< fr. axosperne) Vezi definitia »
NASICÓRN s. m. insectă coleopteră, de culoare castanie, al cărei mascul are un fel de corn pe cap. (< lat. nasicornis) Vezi definitia »
CONCÉRN, concerne, s. n. Organizație complexă care reunește întreprinderi economice legate între ele prin activitatea lor, întreprinderile rămânând formal independente. – Din engl. concern. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z