Definita cuvantului uza
UZÁ vb. I. tr., refl. a (se) învechi, a (se) deteriora, a (se) toci (prin folosire). II. refl. (fig.; despre persoane) a se epuiza, a se consuma. III. intr. a se folosi de... (< fr. user)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu uza
ELECTROCAUTERIZÁ vb. I. tr. A cauteriza (un țesut) cu ajutorul electrocauterului. [< fr. électrocautériser]. Vezi definitia »
MORTEZÁ, mortezez, vb. I. Tranz. A prelucra un metal prin așchiere cu ajutorul unei morteze. – Din fr. mortaiser. Vezi definitia »
DENICOTINIZÁ vb. I. tr. A scoate nicotina din tutun. [P.i. -zez. / < fr. dénicotiniser]. Vezi definitia »
PECARIZÁ vb. tr. a determina culoarea unei făini de grâu sau de secară prin comparare cu o făină-etalon. (< germ. pekarisieren) Vezi definitia »
NEUTRALIZÁ, neutralizez, vb. I. 1. Tranz. A pune în imposibilitate de a se manifesta, a face inofensiv, a reduce la pasivitate, a paraliza; a anihila acțiunea unei forțe prin altă forță contrară, a contracara, a zădărnici. ♦ Tranz. și refl. (Lingv.) A determina sau a suferi o neutralizare. 2. Tranz. fact. și refl. (Chim.) A (se) face neutru (4). 3. Tranz. (Fiz.) A compensa cuplajul dintre circuitul electric de intrare și cel de ieșire al unui amplificator electric. [Pr.: ne-u-] – Din fr. neutraliser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z