Definita cuvantului nodul
NODÚL, noduli, s. m. 1. Umflătură de mici dimensiuni și bine circumscrisă, care apare în diverse părți ale corpului, însoțind adesea unele boli cronice. 2. (Geol.) Mică masă de piatră cuprinsă într-o zonă mai puțin dură. [Pl. și: (n.) nodule] – Din fr. nodule, lat. nodulus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nodul
CORNÍCUL s. n. semn onorific care se așeza pe casca anumitor soldați sau ofițeri romani. (< lat. corniculum) Vezi definitia »
FUNAMBÚL s.m. (Liv.) Dansator pe sârmă. [< fr. funambule, cf. lat. funis – funie, ambulare – a merge]. Vezi definitia »
a se pieptăna cu prosopul expr. (glum.) a fi chel. Vezi definitia »
EMÚL s. m. rival, concurent (într-un domeniu). (< fr. émule, lat. aemulus) Vezi definitia »
Trigliceridul este o substanta lipidica alcatuita dintr-o molecula de glicerol esterificata cu trei molecule de acizi grasi. Trigliceridele reprezinta forma de stocare a acizilor grasi in organism si se afla in uleiurile si grasimile naturale. Trigliceridele pot fi: - trigliceride omogene sau simple, daca ele contin un singur tip de acid gras – - trigliceride eterogene sau mixte, daca au in compozitia lor tipuri diferite de acizi grasi. Concentratia sangvina normala este de 40-150mg/dl sau 0.45-1.69mmol/l. Concentratia de trigliceride in sange creste in hiperlipidemii {dictionarul medical) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z