Definita cuvantului videofonie
VIDEOFONÍE s. f. tehnică ce permite a înregistra imaginea și sunetul pe un suport magnetic cu ajutorul unei camere de televiziune și a unui magnetoscop și a reda această înregistrare pe un ecran de televiziune: video2 (II). (< engl. videophony, fr. vidéophonie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu videofonie
MIRMECOLOGÍE s.f. Studiul furnicilor. [Gen. -iei. / < fr. myrmécologie]. Vezi definitia »
CARACTEROPATIE (‹ fr.) s. f. Ansamblu de trăsături caracteriale anormale, întîlnit în special în psihopatii (cu care adesea se confunda), ce influențează negativ comportamentul. Anormalitatea (perversiuni, obsesii) poate privi orientarea persoanei (atitudinea față de societate, de muncă, față de o altă persoană sau față de sine) ori voința ei, exprimîndu-se prin dificultatea adaptării sociale. Vezi definitia »
PROLONGÁȚIE s.f. (Rar) Prelungire (în timp). ♦ (Muz.) Poziție a unei note care, făcând parte dintr-un acord, se continuă și în acordurile următoare. [Gen. -iei. / < fr. prolongation, cf. lat. prolongatio]. Vezi definitia »
COTÁȚIE s. f. determinarea și publicarea cursului pieței valutare pe baza evoluției cererii și ofertei. (< fr. cotation) Vezi definitia »
GERONTOFOBÍE s. f. teamă, repulsie patologică față de bătrâni. (< fr. gérontophobie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z