Definita cuvantului virglorian
VIRGLORIÁN, -Ă adj., s. n. (din) anisian. (< fr. virglorien)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu virglorian
CAUCAZIÁN, -Ă, caucazieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Denumire generică a popoarelor care locuiesc în Caucaz, făcând parte din trei mari familii de limbi: caucaziană propriu-zisă, indo-europeană și altaică; (și la sg.) persoană care face parte din populația unuia dintre aceste popoare. 2. Adj. Care aparține Caucazului sau populației lui, privitor la Caucaz sau la populația lui. [Pr.: -ca-u-ca-zi-an] – Caucaz (n. pr.) + suf. -ian. Cf. fr. caucasien. Vezi definitia »
AUSTRALIÁN, -Ă, australieni, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care aparține Australiei sau populației ei, privitor la Australia sau la populația ei. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Australiei. [Pr.: a-us-tra-li-an] – Din Australia (după fr. australien). Vezi definitia »
CONSĂTEÁN, -Ă, consăteni, -e, s. m. și f. Persoană care locuiește sau este originară din același sat cu altă persoană, considerată în raport cu aceasta. – Con1- + sătean. Vezi definitia »
CAMBRIÁN, -Ă adj., s. n. (din) prima perioadă a paleozoicului. (< fr. cambrien) Vezi definitia »
MAGHIRAN, maghirani, s.m. 1. Plantă erbacee cultivată, înaltă de 20-30 cm, cu flori albe sau roșietice (Origanum majorana sau Majorana hortensis), pop. măgheran; utilizată în farmacie și parfumarie, iar în țările scandinave, în Germania și Austria și ca plantă condimentară pentru asezonarea preparatelor din carne cu sos; 2. Maghiranul sălbatic, pop. sovârf, arigan (Origanum vulgare), mult mai piperat la gust, este preferat ca plantă condimentară în țările mediteraneene, mai ales în Italia și Grecia, numit (it.) origano sau (ngr.) rigani; se comercializează ca (engl.) oregano. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z